VÄLKOMMEN TILL LEKRUM!

Det här är en sida för företaget Lekrum AB som drivs av mig, Olof Jonsson. Jag är fritidspedagog och har många års erfarenhet av att arbeta med utveckling av rastverksamhet på skolor, samt av att utveckla skolors utemiljö till en bättre lek- och lärmiljö.

Som föreläsare i pedagogik har jag arbetat sedan 2008 med över 100 föreläsningar på mitt CV. Jag har bl a föreläst på Skolforum, högskolor, SETT, kommuner, enskilda skolor och som avslutningstalare på Fritidshemsbiennalen.

Jag har i mitt yrke som fritidspedagog och som drivande av facebookgruppen ”Rastaktivisterna” blivit nominerad för flera priser. 2012 var jag en av tre finalister till Lärarpriset i Sverige och 2017 var jag en av finalisterna till Trevor Doland stipendiet.

Om ni vill ni läsa om rastverksamheten i bokform har jag för tillfället två bokprojekt i pipelinen under 2018. Jag återkommer med mer information inom kort när dessa släpps.

Under mina föreläsningar visar jag bl a på hur rastverksamheten kan bidra till en ökad måluppfyllelse för eleverna. Jag visar även på hur den strukturerade rastverksamheten kan bli en del i ert trygghetsarbete på skolan, samt hur fritidshem, förskoleklass och skola kan samverka kring detta. Leken är min arbetsredskap och jag ser den som en central i arbetet när fritidshemmet ska komplettera skolan.

Olof Jonsson under föreläsning och workshop.
Här nedan går det att boka ett tillfälle.

Vidare berör mina föreläsningar även struktur, innehåll och miljöer med många exempel från den rastverksamhet som jag i dag bedriver. Vidare kan även innehållet bestå av en praktisk del i form av en workshop.

Under denna praktiska del kommer du att få uppleva hur man genom lek kan ämnesintegrera i utemiljön och hur man där kan skapa goda lek- och lärsituationer.

Olof Jonsson, Lekrum AB

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*